27 de gener: tenim memòria!

Contra la impunitat del feixisme, tenim memòria!

El 27 de gener de 1939 les tropes franquistes entraven a Badalona després de tres anys de resistència antifeixista per part del poble treballador català. La solidaritat, la dignitat i el coratge de les persones que van donar la seva vida per aturar la barbàrie, van restar a l’oblit durant 40 anys de dictadura que van condemnar aquestes lluitadores a l’exili, l’empresonament, la tortura i la mort. I malgrat que ja fa més de 40 anys de la mort del general Franco, les joves tenim molt clar que, si bé Franco és mort, el franquisme segueix viu, tant als carrers com a les institucions.

Un dia com avui hem de denunciar que l’Estat espanyol continua sent l’únic estat europeu que, després d’haver patit una dictadura feixista, no ha processat ni jutjat a responsables d’afusellaments, tortures i sentències de mort. Hem de denunciar que 40 anys després encara hi continuen havent persones amb familiars enterrats a fosses comunes, sent el segon estat del món amb més desapareguts després de Cambodja.

Hem de denunciar que a dia d’avui el Partit Popular encara segueix sense condemnar la dictadura franquista, un partit polític fundat per un responsable directe de sentències de mort durant la dictadura i que, durant la Transició va participar en la redacció de l’antidemocràtica constitució de 1978. I, enfront d’un discurs als mitjans de comunicació que banalitza el feixisme i utilitza la paraula a la lleugera per referir-se a tot allò que molesta el sistema, les joves no caurem en aquest parany.

Perquè feixisme no són aldarulls durant una vaga general; feixisme és que tres dels quatre implicats en l’assassinat de Guillem Agulló no trepitgessin la presó i que l’únic que sí ho va fer només hi passés 4 anys. Feixisme no són milions de persones al carrer construint la República Catalana; feixisme és que des de la Transició els únics partits polítics que s’han il·legalitzat hagin estat partits comunistes revolucionaris i d’esquerra abertzale, mentre que partits d’extrema dreta amb crims de sang a les seves esquenes com Democracia Nacional no han estat mai perseguits.

Feixisme no és assenyalar i combatre els responsables dels desnonaments i la misèria de la crisi; feixisme és que l’assassí ultradretà de Yolanda González assessorés a la Policia Nacional i al Ministeri de l’Interior fins l’any 2011. I tampoc és feixisme lluitar per la destrucció del patriarcat malgrat que sen’s titlli de feminazis; els veritables nazis van ser condecorats per la delegada del Govern a Catalunya quan Llanos de Luna va rendir homenatge en un acte públic a la División Azul.

Perquè tenim molt clar que el feixisme avança si no se’l combat; enfront del discurs de la desmemòria, resistència!

27 de gener de 2016

L’Espurna – Assemblea de Joves Independentistes de Badalona
JCC (Joventut Comunista de Catalunya)
SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans

Podeu descarregar el manifest clicant aquí: 2016.01.27 – Contra la impunitat del feixisme

Amwxm5lo_HXl72hhPUDyPfOc0u6XzoIN7soa1bR7hTd0

Fotografia de les autoritats feixistes anunciant l’entrada a Badalona des de la Plaça de la Vila

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s