Amor romàntic és violència masclista!

Amor romàntic és violència masclista!

La “mitja taronja”, el “príncep blau”, “l’amor etern”. Quants cops has sentit aquestes paraules? Al cinema, a la música, a la televisió…sembla que totes les relacions amoroses hagin de seguir un mateix patró, el de l’amor romàntic. Un patró que imposa, a nivell ideològic i social, una sèrie de normes que han de regular les nostres relacions de parella i què desemboquen en una sèrie de conseqüències ben conegudes.

L’amor romàntic, és sabut, malmet enormement la vida emocional de les persones. És, sens dubte, allò que condueix a la violència de gènere a ser expressada. És l’estil de relacions que perpetuen la posició social que rebem les persones segons el sexe amb el qual naixem, és a dir, la perpetuació del patriarcat i l’hetero-normativitat, els privilegis dels homes per sobre de les dones.

I, un cop l’any, la publicitat ens bombardeja per recordar-nos que hi ha un dia on hem de treure la pols a la nostra targeta de crèdit per celebrar l’amor. Sant Valentí, diada celebrada tradicionalment als Estats Units per expressar l’amor entre parelles enamorades, és una diada destinada a mantenir l’ordre heterosexual i monògam que regula les nostres relacions amoroses. I que, a més, les procura mantenir mitjançant allò que sustenta el que se’ns és venut per felicitat: el consum exacerbat.

Des de l’Espurna- AJIB volem deixar clar que rebutgem la diada de Sant Valentí no tan sols per la imposició tradicional que suposa, també pel consumisme que justifica un tipus de relacions insanes que perpetuen un ordre social que volem enderrocar.

Podeu descarregar-lo clicant aquí: 2016.02.14 – Amor romàntic és violència masclista

312e9b76-d02c-4496-852e-6491f070da8b

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s