[Manifest] 8 de març

[MANIFEST DEL 8 DE MARÇ, DIA DE LA DONA TREBALLADORA]

Des de l’Espurna – Assemblea de Joves Independentistes de Badalona creiem fermament que la construcció de la nova República Catalana ha de ser feminista, que ha de treballar per tal d’aconseguir la igualtat efectiva entre gèneres, començant des de l’educació dels infants, fins a la vida laboral o personal.

Creiem que no existirà un país just mentre les tasques de la llar no estiguin repartides de manera equitativa, que no existirà alliberament nacional real mentre les dones seguim sota el jou de la pressió estètica, de la maternitat imposada, del menyspreu al treball reproductiu.

Cal un procés constituent feminista i feminitzat, que entengui les necessitats del país, que entengui les diferències i les respecti. Cal dibuixar un país on la conciliació familiar i laboral sigui una realitat, on les dones ens puguem sentir lliures en els espais públics, on existeixin referents històrics femenins -que sí, existeixen- a les aules, on es garanteixin vides dignes, plenes i amb capacitat de decisió pròpia.

És per això que avui més que mai, i avui com cada dia, reivindiquem la lluita feminista com la via per acabar amb el patriarcat però també com una nova manera de veure el món, com la forma d’amor més radical i revolucionària. Reivindiquem, també, les lluites passades i, seguint l’exemple de totes les obreres tèxtils que ens precedeixen, teixim juntes un nou paradigma, un nou país, un país millor.

Visca la lluita feminista!

El podeu descarregar clincant aquí: 2016.03.08 – Manifest del 8 de març, dia de la dona treballadora

12717958_1808277596066174_2553455970511142172_n

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s