Qui som

L’Espurna, Assemblea de Joves Independentistes de Badalona, som una organització juvenil i revolucionària de caire assembleari que lluitem per la independència d’uns Països Catalans unificats, socialistes i lliures de la dominació patriarcal.

L’Espurna formem part del moviment de l’Esquerra Independentista de Badalona. El nostre àmbit d’actuació és la ciutat de Badalona, sent conscients de les dimensions i diferències existents entre els 34 barris de la ciutat. Per tant, pretenem esdevenir el punt de trobada del jovent de la ciutat per donar resposta a les problemàtiques que ens afecten.

Des de Badalona lluitem pel ple alliberament del nostre país, que abasta tots els territoris catalans. Entenem doncs que la nostra nació va de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

Lluitem per la construcció del socialisme com a sistema alliberador i l’únic pel qual el nostre poble assolirà la plena sobirania i en el qual estaran plenament cobertes les nostres necessitats. Estenem doncs la consciència de classe entre el jovent badaloní i advoquem pel seu empoderament i la seva preparació per a la lluita de classes.

L’Espurna considera el Patriarcat com un sistema de dominació, explotació i opressió del gènere femení que el capitalisme, en esdevenir hegemònic adopta com a mecanisme de perpetuació i reproducció de l’status quo. Adoptem el feminisme de classe com a eina per fer front a totes les cares, injustícies i violències del patriarcat i del capitalisme, i per a crear una societat igualitària, sense discriminació per raons de gènere ni d’opció sexual i basada en la cooperació entre iguals.

L’Espurna lluitem per la defensa de la terra de totes les agressions que pateix producte d’una societat capitalista basada en el consumisme i les pràctiques lesives al medi, així com una mala utilització dels recursos que la terra genera. Advoquem doncs per la conscienciació i praxi ecològica del jovent i les classes populars badalonines.

Lluitem contra el feixisme i el racisme, elements intrínsecs del capitalisme i que apareixen quan la burgesia veu perillar els seus privilegis. En temps de crisi la burgesia utilitza el feixisme i el racisme per dividir i enfrontar les classes populars, paralitzant així la seva capacitat transformadora.

L’Espurna defensa l’associacionisme com a forma d’educació per el canvi social i d’empoderament de les classes populars. Dinamitzem l’associacionisme com a mètode des-alienant del jovent i activador de la vida dels barris i la ciutat.

Ens solidaritzem amb tots els pobles en lluita pel seu alliberament nacional i/o social que busquen la construcció d’un món més just i igualitari. Davant de l’imperialisme burgès, apostem per l’internacionalisme de les classes treballadores i populars.

One response to “Qui som

  1. Retroenllaç: Naixement de l’Espurna | L'Espurna AJIB·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s